Start

Strona główna

 


Klauzula Informacyjna – nowe przepisy o

ochronie danych osobowych

Szanowni Państwo!

 

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady

(UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób

fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w

sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia

dyrektywy 95/46/WE informuję, iż:

  1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Rudzka

    Spółdzielnia Mieszkaniowa,

    ul. Magazynowa 12, 41-700 Ruda Śląska,

  2. kontakt z Inspektorem Ochrony Danych możliwy jest pod

    adresem e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu :

    • zawierania i realizacji umów;

    • realizacji uprawnień i obowiązków wynikających z faktu

      posiadania tytułu prawnego do lokalu w RSM.

  4. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być w

    szczególności:

 

  • osoby upoważnione przez administratora do przetwarzania

    danych dla celów obsługi księgowej, prawnej, informatycznej i

    lustracyjnej,

  • osoby uprawnione do przeglądania rejestru członków,

  • podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na

    podstawie przepisów prawa.

 

  1. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres

    niezbędny do realizacji wskazanych w pkt. 3 celów, a po tym

    czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy

    prawa,

  2. posiada Pani/Pan prawo do: żądania od administratora dostępu do

    swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub

    ograniczenia przetwarzania lub o prawie do wniesienia sprzeciwu

    wobec takiego przetwarzania, a także prawo do przenoszenia

    danych,

  3. ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego,

    którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych,

8. podanie Pani/Pana danych jest wymogiem ustawowym, wynika z realizacji obowiązków wynikających z przepisów prawa.


Niniejsza informacja została wywieszona na tablicach ogłoszeń na

klatkach schodowych w budynkach Rudzkiej Spółdzielni

Mieszkaniowej, umieszczona na naszej stronie w internecie oraz

sukcesywnie zostanie dołączana jako załącznik do

umów zawieranych przez RSM z osobami trzecimi oraz wysyłana do

kontrahentów Spółdzielni, z którymi umowy zostały już zawarte.

Z poważaniem

Zarząd Rudzkiej Spółdzielni Mieszkaniowej

 


OGŁOSZENIE

W związku z nowelizacją ustawy o wycince drzew Rudzka Spółdzielnia Mieszkaniowa ADM-6 informuje mieszkańców budynku przy ul.Zgrzebnioka 18 o zamiarze złożenia wniosku w Urzędzie Miasta na usunięcie drzewa - świerk pospolity.

Dodatkowych informacji odnośnie wycinki można uzyskać pod nr telefonu 32 2427-075 lub osobiście w Administracji nr 6 przy ul.Gwareckiej 4 od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00-15.00

 

Ruda Śląska 21.03.2019

 


eKartoteka


Informujemy, że formularz wniosku o dostęp do informacji o płatnościach przez www jest tutaj dostępny.

 

 

Rudzka Spółdzielnia Mieszkaniowa ma swoją siedzibę przy ulicy Magazynowej 12 w Rudzie Śląskiej 1.

Rudzka Spółdzielnia Mieszkaniowa zawsze starała się zaspokajać oczekiwania swoich Członków. Spółdzielnia powstała z połączenia Międzyzakładowych Spółdzielni Mieszkaniowych działających przy rudzkich kopalniach. Obecną nazwę otrzymała 23 maja 1978r.

Nasza Spółdzielnia ma znaczny udział w rozwoju Miasta, w krajobrazie Rudy Śląskiej osiedla Spółdzielni stanowią poważną część wszystkich zasobów gminy. Należy podkreślić, że Spółdzielnia zajmuje się nie tylko administrowaniem budynków, ale także czynnie bierze udział w życiu kulturalnym poprzez Osiedlowe Domy Kultury...

Mamy nadzieję, że strona internetowa Rudzkiej Spółdzielni Mieszkaniowej spełnia Państwa oczekiwania! Zapraszamy do jej odwiedzania i zapoznania się z naszym serwisem internetowym.

 

UWAGA!

Niniejszym uprzejmie informujemy, że w RSM obowiązuje zasada, że odpowiedzi na korespondencję przesłaną pocztą elektoniczną udzielane są jedynie po podaniu imienia, nazwiska oraz adresu zamieszkania.

Korespondencja nie zawierająca tych danych traktowana będzie jako anonim i pozostawiona bez odpowiedzi.

 

Informujemy, że nasza witryna wykorzystuje pliki cookie (tzw. ciasteczka). Obsługę plików cookie można wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Przeglądanie naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie plików cookie

 

 

Dodatkowe informacje